Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών

[onetourismo-forms]

Η επιλογή σας μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Επέλεξε να κάνεις κράτηση για τη διαμονή σου σε ένα από τα 400+ με Green Key
βραβευμένα ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Κάντε την επιλογή που μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Αναζητήστε

ένα «πράσινο»
κατάλυμα

Κάντε κράτηση

δωματίου,
χωρίς έξοδα
και πρόσθετες χρεώσειςs

Κερδίστε 6%

σε πόντους
επιβράβευσης

Υποστηρίξτε

Οργανισμούς κοινωνικών
ή περιβαλλοντικών
δράσεων

Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα που επιβραβεύει τους ευαισθητοποιημένους ταξιδιώτες για τις περιβαλλοντικά ευσυνείδητες επιλογές σας.

Συμβάλετε στην υποστήριξη οργανισμών για την ενίσχυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων, κάνοντας κράτηση για διαμονή σε ένα από τα βραβευμένα καταλύματα με το σήμα Green Key.

Σκοποί & Στόχοι

του Προγράμματος Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών

Σκοπός του προγράμματος επιβράβευσης είναι να αναγνωρίσει εσάς,
τους ευαισθητοποιημένους ταξιδιώτες
και να σας επιβραβεύσει για τις ευσυνείδητες επιλογές
διαμονής σας σε καταλύματα βραβευμένα με το οικολογικό σήμα Green Key.

plant

1ος Στόχος

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ
το περιβάλλον

multiple-users-silhouette

2ος Στόχος

Υποστηρίξτε
Τις τοπικές κοινωνίες

economy-percentage-symbol-with-up-arrow

3ος Στόχος

Υποστηρίξτε
την ελληνική οικονιμία

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα συμμετοχής

στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών

2 απλά βήματα για να συμμετάσχετε

στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών

1

Κάντε δωρεάν εγγραφή.

2

Κάντε κράτηση διαμονής χωρίς χρέωση εξόδων κράτησης.

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε

για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα πιστότητας που αναγνωρίζει και ανταμείβει ευαισθητοποιημένους ταξιδιώτες για τις περιβαλλοντικά ευσυνείδητες επιλογές διαμονής σας σε καταλύματα που έχουν βραβευθεί με το οικολογικό σήμα Green Key.

Mέσω του προγράμματος Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών μπορείτε εύκολα και απλά να συμβάλετε ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών και την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Για την επίτευξη του στόχου της συμμετοχής από κοινού, ταξιδιωτών και εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού, θεσπίστηκε ένα πρόγραμμα ανταμοιβής των ταξιδιωτών που είναι ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά και το αποδεικνύουν με την επιλογή τους.

Τo πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί για την Ελλάδα ως πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό με ενεργή δράση από 1951 και πιο ευρέως γνωστό για την διαχείριση του προγράμματος Γαλάζια Σημαία για την Ελλάδα.

Το οικολογικό σήμα Green Key με το οποίο έχουν βραβευθεί οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών, αποτελεί δέσμευση για στόχευση στην διαρκή αξιοποίηση περιβαλλοντικά ευσυνείδητων πρακτικών λειτουργίας και στην αειφόρο ανάπτυξη, σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια που έχει θέσει ο διεθνής οργανισμός Foundation for Environmental Education (FEE) και τα οποία έχουν αναγνωριστεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού – Global Sustainability Tourism Council (GSTC) για την συμβολή τους στην επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

To Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών έχει ως σκοπό να αναγνωρίσει εσάς, τους ευαισθητοποιημένους ταξιδιώτες και να σας ανταμείψει για τις ευσυνείδητες επιλογές διαμονής σας σε καταλύματα που έχουν βραβευθεί με το οικολογικό σήμα Green Key.

Η διαμονή σας σε καταλύματα που φέρουν το σήμα Green Key, ως επιλογή στηρίζει επιχειρήσεις οι οποίες όπως κι εσείς ενδιαφέρονται συνειδητά για το οικολογικό τους αποτύπωμα στο περιβάλλον και συμμετέχουν ενεργά στην αειφόρο ανάπτυξη την τοπικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.

Ως αναγνώριση και ανταμοιβή των επιλογών σας κερδίζετε Reward Points με κάθε κράτηση σας στα 390+ καταλύματα από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η εξαργύρωση των Reward Points σας πάει για την ενίσχυση οργανισμών κοινής ωφέλειας, με ελεύθερη επιλογή των οργανισμών που επιθυμείτε να στηρίξετε, ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους και να κάνουν ουσιαστική διαφορά στην κοινωνία μας.

Τα Reward Points που εξαργυρώνετε για ενίσχυση οργανισμών κοινωνικής και περιβαλλοντικής δράσης μετατρέπονται άμεσα σε χρήματα, τα οποία θα κατατίθενται ως δωρεά κάθε μήνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των οργανισμών που επιλέξατε.

Σχηματικά το πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών έχει μια Κυκλική Επίδραση, η οποία ανατροφοδοτεί όλα τα μέρη που συμμετέχουν.

To πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών έχει 3 βασικούς στόχους:

 1. Την προστασία του Περιβάλλοντος
 2. Την ενίσχυση της Τοπικών Κοινωνιών
 3. Την στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας

Από τα καθαρά έσοδα επί των κρατήσεων, συνολικά το 46% διατίθεται σε δράσεις εκ των οποίων το 65% προσφέρεται στο πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών και τα οποία επιλέγετε εσείς που θέλετε να εξαργυρώσετε.

Με στόχο την Προστασία του Περιβάλλοντος υλοποιούνται δράσεις σε τοπικό επίπεδο από τις βραβευμένες επιχειρήσεις με το σήμα Green Key που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και δράσεις που υλοποιούνται σε εθνικό επίπεδο από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Επιλέξτε μεταξύ των ΜΚΟ που ασχολούνται με το περιβάλλον:

 1. Greenpeace Ελλάδος
 2. WWF Ελλάδος
 3. Οργάνωση Γη
 4. Αρκτούρος
 5. Ελληνική Φιλοζωική
 6. Αρχέλων

Επιλέξτε μεταξύ των ΜΚΟ που ασχολούνται με την καταπολέμηση της ασθένειας, της πείνας, της ανισότητας:

 1. Το Χαμόγελο του Παιδιού  
 2. Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια
 3. Όλοι Μαζί Μπορούμε  
 4. Κιβωτός του Κόσμου
 5. Παιδικά Χωριά SOS
 6. Γιατροί του Κόσμου
 7. ActionAid
 8. Γιατροί Χωρίς Σύνορα
 9. Ελπίδα Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο
 10. Αποστολή
 11. Όραμα Ελπίδας
 12. Μπορούμε
 13. Praksis
 14. Bloode

Green Way Box

Με στόχο την στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας επιλέξαμε να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να ενισχύσετε Μικρούς Έλληνες Παραγωγούς Παραδοσιακών και Βιολογικών Προϊόντων, μέσω της εξαργύρωσης των Reward Points σας για την αγορά ενός Green way box.

Το Green way box είναι ένα «πράσινο» κουτί με επιλεγμένα παραδοσιακά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα διατροφής. Το πράσινο κουτί της διατροφής έχει αντιπροσωπευτικά προϊόντα από διαφορετικές γωνιές της ελληνικής γης, βραβευμένα τα περισσότερα από αυτά για τις μεθόδους της παραγωγής τους, την εξαιρετική τους γεύση και τη μεγάλη θρεπτική τους αξία. Η ανταμοιβή των πόντων σας για την «πράσινη» επιλογή σας μετατρέπεται σε ένα «πράσινο» κουτί διατροφής, για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Η ηλεκτρονική κράτηση διαμονής μέσα από την ιστοσελίδα της Green Key www.greenkey.gr στηρίζει την ελληνική οικονομία.

Πώς;

Τα έσοδα από την προμήθεια της κράτησης παραμένουν στην ελληνική οικονομία και δεν «βγαίνουν» στο εξωτερικό, όπως συμβαίνει εάν η κράτησή σας γίνει μέσα από κάποιο μεγάλο διαδικτυακό ταξιδιωτικό πράκτορα του εξωτερικού.

Όλα ξεκινάνε με την αναζήτηση σας για κατάλυμα μεταξύ των 320+ βραβευμένων επιχειρήσεων με οικολογικό σήμα Green Key σε όλη την Ελλάδα.

Αφού εντοπίσετε το κατάλυμα που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να προχωρήσετε άμεσα σε online κράτηση του δωματίου που σας ενδιαφέρει.

Η κράτηση σας επιβεβαιώνεται άμεσα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα λάβετε και σχετικό email ως επιβεβαίωση της κράτησης που κάνατε.

Δημιουργία λογαριασμού στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών

Αν δεν έχετε δημιουργήσει λογαριασμό στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών κάνοντας δωρεάν εγγραφή, ο λογαριασμός σας θα δημιουργηθεί αυτόματα από το σύστημα μας μετά την 1η κράτηση που θα κάνετε, όπου θα λάβετε σχετικό ενημερωτικό email με τα στοιχεία πρόσβασης στον λογαριασμό σας.

Απόδοση Reward Points

Σύμφωνα με τους όρους της κράτησης σας, την ημέρα που θα έχει εξοφληθεί το ποσό της αξίας της κράτησης σας, ο λογαριασμός σας στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών θα πιστωθεί με τα Reward Points που αναλογούν στην αξία της κράτησης σας.

Την ημέρα της πίστωσης των Reward Points στον λογαριασμό σας θα λάβετε και σχετικό ενημερωτικό email με τα Reward Points που έχετε κερδίσει, τα οποία θα είναι άμεσα διαθέσιμα προς εξαργύρωση όπως εσείς επιθυμείτε.

Εξαργύρωση Reward Points

Για την εξαργύρωση των Reward Points που κερδίζετε έχετε τις εξής 3 επιλογές:

 1. Δωρεά σε περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούνται σε εθνικό επίπεδο από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.
 2. Δωρεά μέρους ή όλων των Reward Points σε οργανισμούς επιλογής σας
 3. Εξαργύρωση μέρους των Reward Points για αγορά Green way box
 4. Παρακολούθηση λογαριασμού

Η συμμετοχή σας στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών μπορεί να γίνει πολύ απλά με μια από τις 2 παρακάτω επιλογές:

1η Επιλογή
Με δωρεάν εγγραφή στην ιστοσελίδα μας www.greenkey.gr για να δημιουργηθεί ο λογαριασμός σας στο πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών.

Το επόμενο σας βήμα θα είναι να κάνετε κράτηση σε ένα από 320+ καταλύματα σε όλη την Ελλάδα.

Με την εγγραφή σας επίσης θα λαμβάνετε και ενημερώσεις για αποκλειστικές Ειδικές Προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο για τα μέλη του προγράμματος Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών.

2η Επιλογή
Με online κράτηση στην ιστοσελίδα μας www.greenkey.gr σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Επιβράβευσης Ευσυνείδητων Ταξιδιωτών.